Logg inn.
Menu
 

Studere i Finnmark

Finnmark er Norges største fylke i areal, men har store avstander mellom tettstedene og ganske få innbyggere. Finnmark er viden kjent for sin fantastiske natur i kyst, fjord, fjell og Finnmarksvidda.


Vis større kart


Kunstskolen i Karasjok ligger sentralt i Karasjok, et tettsted øst i Finnmark, nært den finske grensen. Nærmeste flyplasser er Lakselv og Alta.

Kommunen er flerkulturell med både finsk og norsk bosetting i tillegg til den samiske, som utgjør over 80 % av befolkningen.

Sentrale samiske institusjoneri Karasjok er blant annet Sametinget, NRK Sápmi, RiddoDuottar Museat - De Samiske Samlinger, Samisk senter for samtidskunst og Samisk spesialbibliotek. Disse institusjonene representerer et bredt akademisk miljø, noe som gjør Karasjok til et spennende sted å bo og studere i.

Karasjok kan tilby et unikt friluftsliv og naturopplevelser; Verdens beste lakseelv, rype/elgjakt, isfiske og et rikt flora og fauna med rike naturressurser. Her kan du oppleve nordlyset vinterstid og midnattssol om sommeren.

I Karasjok finner du det meste av det du trenger av butikker, bensinstasjon, verksted, treningsstudio, slalombakk og lysløyper. Dersom du har behov for det, er det god barnehagedekning.


For mange blir møtet med Karasjok spesielt og egenartet - dette er Sameland.
Kunstskolen i Karasjok er unik som verdens nordligste utdanningsintstitusjon for kunst. 

Lokaliseringen betyr også at studiene legges til et sted hvor elever og lærere kan møtes i  intensitet med øvelser og læring under hele studietiden.
 
Karasjok har typisk innlandsklima med kalde vintre, klimaet vinterstid kan være bistert, men vil oppveies av et studiemiljø innendørs i moderne og velutstyrte lokaler.

Skolen vil være behjelpelig med å finne bolig til elevene.

Skolen vil satse mye på at elevene skal trives og at de skal få mye ut av sitt skoleår hos oss.

Siste bilder
Semester utstilling
Semester utstilling

Semester utstilling
Semester utstilling

Semester utstilling
Semester utstilling

Daidda.no