Logg inn.
Menu
 

Studere i Finnmark

Finnmark er Norges største fylke i areal, men har store avstander mellom tettstedene og ganske få innbyggere. Finnmark er viden kjent for sin fantastiske natur i kyst, fjord, fjell og Finnmarksvidda.


Vis større kart


Tettstedet Karasjok ligger i innlandet i det man omtaler som de samiske kjerneområder,  stedet betegnes også som «samenes hovedstad». 

Her ligger det spesielle Sametingsbygget med hovedadministrasjonen for Sametinget og dets virksomhet, her finnes NRK Sápmi med både radio- og tv-produksjon, RiddoDuottarMuseat/ De Samiske Samlinger med både kulturhistorisk samling og egen avdeling for samisk kunst, avdelingen skal i løpet av de nærmeste årene bygges til Samisk Kunstmuseum. 

I Karasjok finnes Samisk Kunstnersenter som årlig viser et titalls utstillinger av samisk og annen samtidskunst. I Karasjok planlegges et etnomusikksenter, stedet har også Samisk videregående skole. 

Karasjok har et handelssenter, diverse butikker og service, to sølvsmier, Samelandssenteret, Sápmi Park o.a.

Finland ligger kun 15 km unna, mens det er 130 km til Kautokeino som har Samisk Høgskole, det samiske nasjonalteateret Beaivvas foruten en rekke institusjoner tilknyttet det nybygde Diehtosiida.


For mange blir møtet med Karasjok spesielt og egenartet - dette er Sameland.
Til Karasjok reiser man med bil eller buss fra Lakselv som har nærmeste flyplass 75 km fra Karasjok eller via indre riksvei om man kommer fra Alta.
 
Kunstskolen i Karasjok er unik som verdens nordligste utdanningsintstitusjon for kunst. 

Lokaliseringen betyr også at studiene legges til et sted hvor elever og lærere kan møtes i  intensitet med øvelser og læring under hele studietiden.
 
Karasjok har typisk innlandsklima med kalde vintre, klimaet vinterstid kan være bistert, men vil oppveies av et studiemiljø innendørs i moderne og velutstyrte lokaler.

Skolen vil være behjelpelig med å finne bolig til elevene.

Skolen vil satse mye på at elevene skal trives og at de skal få mye ut av sitt skoleår hos oss.

Siste bilder
Piera Mosebakken
Ellen Brita Anti

Juvvá Pittja
Silje Josefsen

Piera Mosebakken
Benjamin Broberg

Daidda.no